Wedtips Eredivisie speelronde 9

Wedtips negende speelronde Eredivisie

Wedtip Fortuna – Cambuur: Both teams to score & over 2.5 goals @ 1.79 – Unibet – 2 units

: Een wedstrijd tussen twee teams die gemiddeld een hoop goals zien in hun wedstrijden. Bij Fortuna is dit 3.3 en bij Cambuur 4.6. Fortuna scoorde zelf in 5 van de 7 wedstrijden.

Met name thuis creëren ze iedere wedstrijd wel een aantal grote kansen, ze komen dan ook tot 1.00 expected goal per thuiswedstrijd. Daarnaast keert er hoogstwaarschijnlijk met Flemming een sterkhouder voorin terug in de basis. Het houden van de nul is ze nog niet gelukt. Per thuiswedstrijd krijgen ze daarnaast maar liefst 2.04 expected goals tegen, verre van overtuigend dus.

Ook de verdediging van Cambuur staat nog niet als een huis. In de drie uitwedstrijden kregen ze al 13 goals tegen. Deze vielen wel in de wedstrijden tegen titelfavorieten Ajax en PSV (9-0 en 4-1). Kijkend naar alle 8 wedstrijden van Cambuur krijgen ze 1.64 expected goals per wedstrijd tegen. Niet super dus. Aan de andere kant wisten ze op Ajax-uit na wel iedere wedstrijd te scoren. In de ploeg zit dan ook genoeg scorend vermogen.

Beide teams krijgen in hun wedstrijden flink wat kansen tegen en hebben moeite om de nul te houden. Scoren kunnen beide teams dan weer wel meer dan prima. Dit lijkt een potje waar flink wat goals verwacht mogen worden.

Wedtip: Sparta – FC Groningen: Sparta over 1.5 cards @ 1.84 – Unibet - 3 units:

Een wedtip alleen voor de Belgen. Zoals inmiddels bekend kunnen Nederlands door de nieuwe wetgeving helaas niet meer op kaarten en corners inzetten. Toch is deze tip zeker de moeite waard om te delen. Deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gozubuyuk. Hij is een van de strengste scheidsrechters van de Eredivisie. Niet voor niets gaf hij dit seizoen gemiddeld al 5.6 kaarten per wedstrijd. Vorig seizoen lag zijn gemiddelde op 4.33 kaarten per wedstrijd.

Sparta doet dit seizoen flink zijn best om hoog in het kaartenklassement te eindigen. Tot nu toe pakten ze maar liefst 2.5 kaarten per wedstrijd, waarmee ze achter Vitesse de ‘vieste’ ploeg van de Eredivisie zijn. In 7 van de 8 wedstrijden dit seizoen pakten ze minimaal 2 kaarten. Sparta staat momenteel op een 16e plek en zal dus zeer gemotiveerd zijn om de punten in eigen huis te houden. De odds voor minimaal twee Spartaanse kaarten lijken hier een pak te hoog te staan.

Wedtip: Feyenoord – RKC Waalwijk: Feyenoord 0-3 three-way corner handicap @ 1.98 – Unibet – 2 units:

Ook de laatste wedtip in deze voorbeschouwing is voor de Belgen. Feyenoord speelt traditioneel met buitenspelers, de aanvalsfocus ligt dan ook met name over de flanken. Normaal gesproken leidt dat tot meer corners.

Dit is ook terug te zien in de statistieken. Feyenoord pakt gemiddeld ongeveer 6.6 corners, in thuiswedstrijden is dit zelfs 7. In een kolkende Kuip is Feyenoord meestal dominant in balbezit. In de drie thuiswedstrijden waren de percentages 73%, 62% en 68%. Tegenstanders hebben dus maar weinig de bal en komen niet tot heel veel kansen. Mede daardoor krijgen ze thuis niet veel corners tegen: 3 (Go Ahead Eagles), 5 (Heerenveen) en 1 (NEC). De wedstrijden tegen Go Ahead en NEC zijn qua verwachtingspatroon ongeveer hetzelfde als nu tegen RKC.

RKC kiest er in uitwedstrijden voor om wat vaker in te zakken. Dit deden ze vorig maand ook uit tegen FC Utrecht (redelijk vergelijkbaar met Feyenoord). In die wedstrijd eindigde het qua corners 10-4 in het voordeel van Utrecht. In de Kuip zal RKC zeer waarschijnlijk dezelfde tactiek hanteren. Vorig seizoen eindigde het in deze wedstrijd qua corners 6-0 in het voordeel van Feyenoord.

Op zoek naar andere wedtips voor de Eredivisie of andere competities? In onze Facebook community of Telegram kanaal vind je een hoop gratis wedtips! Word nu lid en mis niks meer!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross