Wedtips Eredivisie speelronde 5

Na een aantal mooie Europese wedstrijden is de Eredivisie weer in volle glorie terug! In deze voorbeschouwing delen we aantal mooie wedtips met jullie!

Wedtips vijfde speelronde Eredivisie

Wedtip: PSV – Feyenoord: over 3.5 cards @ 1.80 – Unibet – 2 units:

Op zondag staat dé topper van het weekend op het programma. Het affiche is dan ook de eerste wedtip die we behandelen. Een wedstrijd tussen deze teams uit de traditionele top 3 is altijd zwaar beladen. Dit is ook terug te zien in de laatste head 2 heads. In de vorige 10 ontmoetingen tussen deze teams was deze weddenschap 7 keer winnend.

De wedstrijd staat onder leiding van Danny Makkelie. Hij gaf vorig seizoen gemiddeld 3.34 kaarten. Dit seizoen gaf hij tot dusver 4, 7, 4 en 2 kaarten, vrij strict dus. Zo vroeg in het seizoen zijn de punten voor beide teams cruciaal. De combinatie van scheidsrechter en de belangen van deze wedstrijd lijken ideaal voor minimaal 4 kaarten.

Wedtip FC Groningen draw no bet @ 2.10 – Betsson – 4 units:

FC Groningen wordt door de bookmakers gezien als underdog tegen Willem II. Het is echter de vraag of dit wel terecht is. Puur kijkend naar de selecties is FC Groningen hier de betere. De transferwaardes op transfermarkt zijn dan ook 15.3 miljoen voor Willem II, en 20.6 miljoen voor FC Groningen. Dit is een aanzienlijk verschil. FC Groningen is ook nog eens in goede vorm. Het is een zeer stugge ploeg waar bijna niet van te winnen valt. Dit lukte dit seizoen tot nu toe alleen PSV, in een voor hen lastige wedstrijd wonnen ze toch met 5-2. Kijkend naar de expected goals had Groningen echter meer verdiend, dat werd namelijk 1.51 – 1.75 in het voordeel van de Noordelingen. De expected goals statistiek berekent hoeveel doelpunten een ploeg zou moeten scoren op basis van de gecreëerde kansen.

Willem II is het seizoen ook prima begonnen met 7 punten uit 4 wedstrijden. Hierdoor lijken de bookmakers ze te hoog in te schatten. Kijkend naar de expected goals lijkt de ploeg namelijk beter te presteren dan normaal gesproken verwacht. Gemiddeld scoren ze 1 keer, terwijl in de eerste 4 wedstrijden gemiddeld 0.8 goals verwacht had mogen worden. Gemiddeld krijgen ze ook 1 tegengoal per wedstrijd. Dit had volgens het expected goals model echter 1.62 moeten zijn. Groningen heeft hier dus de betere selectie en presteert naar verwachting goed. Willem II lijkt beter te presteren dan verwacht mag worden en worden door de bookmakers te hoog ingeschat. Groningen staat hier dus te hoog.

Wedtip: FC Groningen over 4.5 corners @ 1.91 – Betway – 3 units:

FC Groningen speelt in een 3-4-3 opstelling met hoge wingbacks. De aanvallen gaan dan ook vooral via Meijer/Kalley en El Hankouri, de spelers die daar opgesteld staan. Het resultaat van deze tactiek is dat FC Groningen meestal flink wat corners pakt. Dit seizoen was dat al 5, 9, 8 en 7. Tegen Willem II wordt dezelfde tactiek verwacht, wat dus tot flink wat corners kan leiden. De odds voor slechts 5 corners van FC Groningen lijken hier te hoog te staan.

Wedtipseredivisiespeelronde5Ref

Wedtip: Cambuur over 1.5 cards @ 1.84 – Unibet – 2 units:

Voor de laatste wedtip van deze voorbeschouwing reizen we af naar Amsterdam. Daar staat Ajax – Cambuur op het programma. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk. Hij is nog jong en probeert in zijn wedstrijden altijd zeer strict en volgens het boekje te fluiten. Hij geeft daarom ook flink wat kaarten in zijn wedstrijden. Vorig seizoen gaf hij gemiddeld 4.1 kaarten. Dat is een van de allerhoogste gemiddeldes in de Eredivisie. Dit seizoen floot hij 1 Eredivisie wedstrijd en daarin gaf hij 7 keer geel en een directe rode kaart.

Ajax pakt bijna geen kaarten en zal bij een makkelijke overwinning (dit verwachten de bookmakers met odds van 1.10 op winst van Ajax) weinig overtredingen nodig hebben. De spelers van Cambuur zullen hun handen vol hebben aan de behendige spelers van de landskampioen. Daarnaast gaf trainer Henk de Jong aan met het ‘mes tussen de tanden’ te willen spelen. Odds van 1.84 voor 2 kaarten van Cambuur lijken al met al te hoog hier.

Op zoek naar andere wedtips voor de Eredivisie of andere competities? In onze Facebook community vind je een hoop gratis wedtips! Word nu lid en mis niks meer!

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross