Wielerkenner Hannes blikt vooruit op de Tour de France en schuift opmerkelijke outsider voor eindwinst naar voren

Geen wielerwedstrijd heeft zo’n rijke en indrukwekkende geschiedenis als de Tour de France. Ruim drie weken lang strijden de beste renners ter wereld om die ene prestigieuze gele trui. Hoewel, in een tijdperk waarin er meer en meer gespecialiseerd wordt, gaat natuurlijk niet elke renner in het peloton op jacht naar de leiderstrui. Er zijn ook de sprinters (groene trui), de klimmers (bolletjestrui) en de beste jongere (witte trui),… Nog andere renners stellen zich tevreden met een rol van knecht in dienst van het team. Begint de wielermicrobe al te kriebelen?

Kanshebbers op eindwinst

Wanneer je dit artikel leest en dus een zekere interesse hebt in wielrennen, dan zal je allicht al gehoord hebben van de naam Tadej Pogacar. De jonge Sloveen bestormt al enkele jaren de wielerwereld en gaat op zoek naar zijn derde tourzege op rij. Hij start in Kopenhagen met odds van 1,71 dan ook als de grote favoriet op de eindzege.

Als we op zoek gaan naar de grootste belager van Pogacar, dan komen we al snel bij het blok van Jumbo-Visma uit. De Nederlandse wielerformatie is op dit moment mogelijk het beste team ter wereld en heeft met Primoz Roglic (5.00), nota bene een landgenoot van Tadej, een prima kandidaat op eindwinst. In 2020 verloor Primoz in de tijdrit op de voorlaatste dag alsnog de eindzege aan Pogacar. Dit jaar zullen kleppers als Wout van Aert, Jonas Vingegaard en Steven Kruijswijk hem proberen zijn revanche te gunnen. Heel benieuwd of het hen zal lukken!

Bij het kransje outsiders reken ik zeker het INEOS-duo Daniel Martinez (19.00) en Geraint Thomas (17.00). Vooral die laatste maakte een heel goede indruk in de Ronde van Zwitserland. Kan hij zijn huzarenstukje van 2018 nog eens overdoen?

Tot slot schuif ik met Aleksandr Vlasov (19.00) ook nog graag een minder voor de hand liggende naam naar voren. De getalenteerde Rus beschikt bij BORA-hansgrohe over een heel sterk team in de breedte en wordt uitgespeeld als klassementskopman. De 26-jarige klimmer is bezig aan een uitstekend seizoen en won al de rondes van Valencia en Romandië. Ik ben dan ook benieuwd waar het schip zal stranden voor Vlasov & co.

De groene trui

Het belangrijskte nevenklassement is sowieso dat van de groene trui, de prijs voor de beste sprinter in de Tour. Van Aert heeft er geen geheim van gemaakt dat hij hier volop voor wil gaan en heeft met zijn veelzijdig profiel daar alle kansen toe. Denk je dat hij dit kan waarmaken? BetFIRST biedt jou hiervoor odds aan van 1.80. Ook zijn er diverse andere weddenschappen voor Wout speelbaar: Van Aert start aan etappe 6 in de gele trui (3.00), Van Aert wint minimaal drie ritten (1.86) en Van Aert wint op de Champs-Élysees (2.50). Al deze sportweddenschappen op Van Aert kan je terugvinden bij de betFIRST Challengers.

Wout Van Aert Betfirst Challengers

De blikvangers uit de Lage Landen

Aan Nederlandse zijde hebben we natuurlijk Mathieu van der Poel. Het wielerfenomeen zal zich allicht toeleggen op specifieke ritten die lastig genoeg zijn om het verschil te maken. Hij zal ongetwijfeld weer voor peper en zout zorgen tijdens deze editie van de Tour!

Verder hebben we Fabio Jakobsen, misschien wel de grootste uitdager van Van Aert voor het groen? En dan is er nog Dylan Groenewegen, die de laatste weken al enkele keren zijn snelle benen liet zien. Tot slot zal Kruijswijk zeker zijn mannetje staan in de Jumbo-formatie rond Roglic en Vingegaard!

Langs Belgische zijde hebben we naast Van Aert ook nog Dylan Teuns. Zijn aanvallende talent bezorgde hem al tweemaal een ritzege in twee tourdeelnames. Slaagt hij in een 3 op 3? Om af te ronden kunnen we ook de snelle benen van Jasper Philipsen niet negeren. BetFIRST biedt voor een ritzege van Jasper een mooie notering aan van 2.10! En denk je dat drie verschillende Belgen zullen zegevieren in de Tour van dit jaar? Dan geeft betFIRST jou daar odds voor van maar liefst 11.00. Neem zeker een kijkje en: “Vive le Vélo”!

Betfirst Boosted Odds Voor Jasper Philipsen Wint Een Rit Of Drie Belgen Winnen Een Rit In De Tour De France
Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross