Wedden op minder populaire voetbalwedstrijden

Sportweddenschappen kun je afsluiten op voetbalwedstrijden waar ook ter wereld. Vanuit je zetel kun je inzetten op wedstrijden uit de Engelse kelderklasse, maar ook uit de Indonesische eerste divisie.

Het wedden op dergelijke wedstrijden kan lucratief zijn, maar als speler heb je waarschijnlijk het nadeel dat je geen enkele informatie voor handen hebt over de betreffende wedstrijd. Je weet niet zoveel over de teams, de selecties, de clubs, de spelers, et cetera.

Maar het goede nieuws is dat bookmakers ook niet veel informatie hebben over deze wedstrijden. Het is voor hen dus enorm moeilijk om nauwkeurige odds te bepalen. Bookmakers weten ook dat ze de bal regelmatig misslaan op de minder populaire wedmarkten. Dit risico gaan ze opvangen door een hogere winstmarge te verrekenen in hun odds. Ondanks de hogere winstmarge, liggen er nog steeds vele opportuniteiten. In het artikel “De efficiënte odds van Pinnacle” en “Hoe ontstaan odds?” kon je al eerder lezen hoe de winstmarge van een bookmaker in elkaar zit.

De minder populaire wedmarkten / wedstrijden zijn geen prioriteit voor een bookmaker. De omzet die ze genereren op die markten is relatief beperkt. De financiële schade van een foutje in de odds zal dus veel kleiner zijn dan een onnauwkeurigheid in de odds op de winnaar van een Premier League wedstrijd. Daarom zullen bookmakers hun tijd en geld focussen op de belangrijke wedstrijden. Hier kan jij van profiteren! Zoek wedmarkten of wedstrijden waar je sneller op de hoogte kan zijn van nieuws dan de bookmakers. Daar kan jij bookmakers op verslaan! 

Anders online wedden op grote wedstrijden

Wanneer je meer vertrouwen hebt in weddenschappen op wedstrijden die gespeeld worden tussen clubs die je kent en waarvan je weet welke spelers er spelen. Dat je op basis van je eigen voetbalkennis in kunt schatten of de bookmaker er met zijn odds naast of juist precies bovenop zit.

Je sluit immers pas een weddenschap met vertrouwen af als je wat onderzoek hebt kunnen doen naar blessures of schorsingen bij een elftal: hoe lang de normaal gesproken zo veel scorende spits al niet gescoord heeft, wat de historische balans tussen twee clubs is en hoe de huidige vorm van een elftal is oftewel of het team in een flow zit. Dat soort informatie is gemakkelijker beschikbaar over de grotere competities in Europa. Het is terug evident dat je jouw weddenschap afsluit op betrouwbare informatie. 

Grote en populaire competities zijn niet alleen voor voetbalvolgers en sports betters interessant, maar ook voor bookmakers zelf. Niet alleen zijn er over grote clubs in de grotere competities meer statistieken te vergaren zodat de sportwedkantoren de weddenschappen actueler en scherper kunnen inzetten, maar ook door het gokvolume dat er in om gaat. Dat maakt het voor bookmakers interessant om steeds nieuwe weddenschappen aan te bieden. Immers, meer weddenschappen betekent meer inzet wat de verwachte winst van de bookmaker verhoogt.

Van een standaard 1x2 sportweddenschap op winst, verlies of een gelijkspel in een bepaalde wedstrijd of een voorspelling wie er kampioen in Nederland, België of Engeland gaat worden, wordt de gemiddelde bookmaker niet meer warm of koud. De bookmakers willen per wedstrijd meer wedmogelijkheden aanbieden waarmee dieper op de wedstrijd ingegaan kan worden en waardoor er meer ingezet op bepaalde wedstrijdsituaties gaat worden. Een eerste aanzet daartoe vond al vele jaren geleden plaats toen er naast voorspellingen op de uitslag van een wedstrijd ook gewed kon worden op het aantal corners, vrije trappen en strafschoppen.

Later kwam daar nog meer specifieke weddenschappen bij. Als gokker kun je bijvoorbeeld inzetten op welke speler met een vrije trap of een strafschop scoort. Maar denk ook aan welke speler het openingsdoelpunt of juist het laatste doelpunt van de wedstrijd maakt. Deze uitbreiding van de wedmogelijkheden heeft tot gevolg gehad dat inzetten veel meer gefragmenteerd geplaatst worden en daar is de bookmaker bij gebaat.

Nichemarkten bij online wedden

Bookmakers zijn daarom steeds op zoek naar nieuwe markten, de zogenaamde niches, om weddenschappen in aan te bieden. Denk daarbij aan data en statistische weddenschappen zoals voorspellen welk team het meeste balbezit heeft in een wedstrijd of zelfs in een helft.

Dit zijn interessante weddenschappen waar je als voetbalkenner best wel eens je voordeel mee kunt behalen ten opzichte van je bookmaker. Algoritmes en statistische analyses kunnen heel veel kunnen voorspellen over de uitkomst van een wedstrijd, maar zeggen niet per se iets over het verloop er van. Het komt in de praktijk bijvoorbeeld zeer regelmatig voor dat de ploeg die het minste balbezit heeft, het minste aantal kansen creëert en het minst vaak op doel schiet, toch de wedstrijd wint.

De bookmaker moet zich hier dus voorbereiden op een weddenschap en op basis van de beschikbare data van de twee elftallen een wedstrijdverloop gaan bepalen. Dit is voor een sportwedkantoor best een risicovolle weddenschap. Er zijn immers best een aantal variabelen, gebeurtenissen die de wedstrijd kunnen beïnvloeden, waar de bookmaker geen rekening mee kan houden.

Denk bijvoorbeeld een vroege rode kaart voor een speler van het team dat favoriet was om het meeste balbezit te hebben. Dit team moet door deze gebeurtenis anders gaan spelen en beslist wellicht om op de counter te gaan spelen en het balbezit aan de andere ploeg te laten. Weg weddenschap.

Andere sportweddenschappen

Niet alleen het percentage balbezit is een niche weddenschap. Er zijn meer wedstrijdspecifieke gegevens waar je als speler op in kunt zetten. Denk bijvoorbeeld aan het aantal geslaagde passes dat een team tijdens een wedstrijd weet te noteren. Je ziet deze statistiek wellicht eens tijdens een wedstrijd in de Champions League of Premier League voorbij komen. Vaak zijn dit per team aantallen van boven de honderd of honderdvijftig. Een ploeg als FC Barcelona, die combinatievoetbal tot een kunst verheven heeft, haalt met gemak de driehonderd passes per wedstrijd.

Je ziet dat er hier al een bepaalde correlatie ontstaat tussen verschillende aspecten. Het aantal geslaagde passes dat een team weet te noteren, zegt in de regel wel iets over het percentage balbezit dat een ploeg heeft. Immers, door een geslaagde pass te noteren, blijft de bal in het bezit van het ene team en kan het andere team onmogelijk een doelpunt maken.

Omgekeerd werkt het ook. Het aantal foutieve passes per team of zelfs per speler vertelt iets over de mate waarin hij in staat is om in balbezit te blijven. Veel balverlies zorgt niet alleen voor een lagere statistiek qua balbezit, maar zorgt er ook voor dat de tegenstander gevaarlijk kan worden en dat heeft wellicht zelfs een effect op het uiteindelijke resultaat van de wedstrijd. Voetbal is immers een spel waarin gemaakte fouten bepalend zijn.

Weten welke spelers nauwkeurig of slordig  aan de bal zijn, is bij dit soort weddenschappen geld waard is. De bookmakers hebben van lang niet iedere speler sluitende statistieken. Soms ontbreekt bij de bookmakers de ervaring in het aanbieden van bepaalde weddenschappen. Hier kunnen daarom opportuniteiten voor een weddenschap liggen.

Dat wil niet altijd zeggen dat je spectaculaire odds in je voordeel kunt beslissen omdat je een inzicht hebt dat een bookmaker niet heeft, maar denk eerder aan de wetenschap dat een team de laatste tijd veel doelpunten op het randje van buitenspel heeft binnen gekregen en dus klaarblijkelijk de buitenspelval van de verdediging nog niet in orde is. Door daarop in te zetten en dus het aantal keren dat de tegenstander buitenspel gaat komen te staan laag te voorspellen, kun je je winstkansen vergroten. Winstkansen kun je vinden in een enorme diversiteit aan weddenschappen die op populaire evenementen zoals de Engelse Premier League en de Champions League worden aangeboden. Je moet alleen goed weten waar je moet zoeken.

Meer online sportweddenschappen beschikbaar

De Premier League is één van de populairste voetbalcompetities om op te wedden. Internationale bookmakers bieden de meest uiteenlopende weddenschappen aan op de 38 speelrondes die de Premier League rijk is. De competitie wordt wereldwijd gevolgd door een miljoenenpubliek en is daarom interessant om breed aan te bieden als bookmaker.

Naast het voorspellen welk team welke wedstrijd gaat winnen, zijn under/over weddenschappen ook populaire weddenschappen die afgesloten worden op een wedstrijd. Under/over weddenschappen wordt opgesteld door een bookmaker die een bepaalde stelling doet waarop je als speler een voorspelling moet doen of iets vaker of minder vaak gaat gebeuren.

Vrij standaard daarbij is de under/over weddenschap betreffende het aantal doelpunten dat in een wedstrijd gescoord gaat worden. De bookmaker stelt bijvoorbeeld dat er 3.5 doelpunten in de wedstrijd gemaakt gaan worden. Als speler dien je dan te voorspellen of er meer dan 3.5 doelpunten, dus minimaal vier, of minder, dus maximaal drie, doelpunten gescoord gaan worden. Al naar gelang de waarschijnlijkheid van het gegeven zijn er hogere of lagere odds opgesteld. Wanneer je de weddenschap wint, heb je in meer of mindere mate je portemonnee flink gespekt. Overigens maakt het voor de meeste under/over weddenschappen niet uit of beide teams scoren. Het is derhalve niet zo dat bij een 2.5 under/over één team drie keer moet scoren. 2-1 of 1-2 is ook voldoende om de weddenschap te winnen.

De meeste bookmakers bieden diverse under/over weddenschappen op gescoorde doelpunten per wedstrijd aan. Dit varieert van 0.5 tot gemiddeld 3.5 of 4.5. Deze worden gequoteerd op basis van de verwachting die de bookmaker van de uitslag van de wedstrijd heeft.

Wanneer een bookmaker juist verwacht dat de ene partij met een flink verschil van de andere zal winnen, dan komt dat niet alleen tot uiting in de odds in de 1x2 voorspellingen, maar ook in een verschuiving van odds in de under/over weddenschappen. Als de bookmaker een dikke overwinning verwacht, zal hij de 3.5 en 4.5 under/over odds laag inzetten.

Deze theorie gaat ook op voor de niche weddenschappen. Balbezit tussen twee gelijkwaardig ingeschatte teams zal minder ver uit elkaar geschat worden dan bij een wedstrijd waar er één hele duidelijke favoriet aangewezen is. Datzelfde geldt voor het aantal passes, het aantal corners en waarschijnlijk ook het aantal keren dat een team teruggefloten wordt voor buitenspel, maar dat wordt ook door andere factoren beïnvloed.

Al met al bieden steeds meer bookmakers weddenschappen aan die dieper op de statistieken van een wedstrijd ingaan en door daar weddenschappen op te baseren, blijven Premier League, Bundesliga en Champions League wedstrijd enorm interessant om te volgen en op in te zetten. Je kunt je weddenschap veel beter volgen dan wanneer je inzet op een wedstrijd uit een competitie uit een ver land waar je niet bekend mee bent. Al liggen de grootste opportuniteiten nog steeds bij de minder populaire wedmarkten / wedstrijden.

Andere artikelen
Ondernemingsnummer: BE0696633610
Copyright @ 2021 BetmanBegins. All rights reserved.
cross