Wedden op esports is hot en wint ook in de Benelux aan terrein

Esports, afkomstig van het Engelse electronic sports, is kort samengevat het competitief spelen van computerspellen. Sinds de coronapandemie heeft het fenomeen alleen maar aan populariteit gewonnen. Zo wordt er vandaag zelfs onderzocht of esports in de toekomst een plek kan krijgen op de Olympische Spelen. Diverse bookmakers spelen hier handig op in door uit te breiden met een esports sectie of hun bestaande aanbod te verbeteren. Dat is een wereldwijd verschijnsel, maar ook in de Benelux zijn de aanbieders van sportweddenschappen aan een inhaalbeweging bezig.

Kijken we binnen vijf jaar met z’n allen eerst op groot scherm naar de esporters van twee voetbalclubs alvorens we de échte match aanschouwen? Het klinkt gek, maar het is niet ondenkbaar. Zo blijkt uit een onderzoek van Deloitte dat de penetratiegraad van esports in België intussen 27% bedraagt bij de Belgische bevolking tussen 16 en 65.

Het Belgische esports landschap staat niet langer in de kinderschoenen

De tien populairste games in het esports landschap zijn Dota2, Counter-Strike, Fortnite, League of Legends, StarCraft II, PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), Overwatch, Hearthstone, Heroes of the Storm en Arena of Valor.

Sinds 2015 is het in België mogelijk om te wedden op esports. Aanvankelijk was het aanbod beperkt, maar dat evolueert geleidelijk aan mee met de grotere vraag hiernaar.

Home of esports

Zo wil betFIRST zich graag profileren als “home of esports”. De bookmaker sponsort sins begin 2021 de Elite Series van Counter-Strike en heeft zijn aanbod aan esportsbetting gevoelig verbeterd. Er kan nu gewed worden op meer dan 5.000 unieke esports evenementen per maand en de actie kan in volledig scherm bekeken worden met een in-stream weddenschap widget.

Voorts belooft betFIRST zijn klanten dat de gebruikerservaring van het klassieke aanbod aan weddenschappen naadloos aansluit bij hun vernieuwde esports product. Alle gekende functies zijn dus voorhanden, zowel op desktop als op mobiel. Een voorbeeld hiervan is de cash-out mogelijkheid, die voortaan over de gehele website geïntegreerd is.

Tot slot wil de bookmaker ook zijn verantwoordelijkheid nemen op het vlak van verantwoord wedden. Daarom worden alle pop-ups betreffende mogelijk problematisch speelgedrag ook weergegeven in het esports gedeelte.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross