Waarom is het zo moeilijk om winstgevend te wedden op de 1X2-markt van de Premier League?

In wat volgt zullen we de moeilijkheden van een “1X2-wedmarkt” bespreken: waarom is het zo lastig om winstgevend te wedden op dit type wedmarkten? Wat zijn de struikelblokken en waarom vind je erg lastig value? Als type-voorbeeld nemen we de Premier League, de meest populaire voetbalcompetitie ter wereld. Maar helaas staat populariteit vaak haaks tegenover winstgevendheid.

De titelstrijd tussen Manchester City en Liverpool

Al enkele seizoenen zijn deze 2 teams bijzonder dominant in de Premier League: in de laatste 4 jaar ging de titel driemaal naar City, éénmaal naar Liverpool. Net als in het seizoen 2018-2019 lijkt het dit jaar op een bijzonder spannende ontknoping aan te komen. Op het moment van schrijven tellen beide ploegen evenveel punten, maar Manchester City heeft wel nog een wedstrijd op bezoek bij Wolverhampton tegoed.

Tabelpremierleague

Wedden op de 1X2-wedmarkt, kan dit winstgevend?

In zo’n spannende titelstrijd wordt er onder voetballiefhebbers vaak duchtig gediscussieerd over de aankomende wedstrijden. Welke club zal er nu uiteindelijk aan de haal gaan met de titel? Veel liefhebbers plaatsen al graag eens een weddenschap op dit soort wedstrijden, vooral wanneer de spanning te snijden is. Maar kan dit ook op een winstgevende manier?

Het hoeft geen betoog dat de Premier League een bijzonder populaire competitie is. Per wedstrijd worden er miljoenen euro’s ingezet! De meest populaire manier van weddenschappen is met voorsprong de 1X2-wedmarkt, waarbij je kiest voor een overwinning van de thuisploeg, een gelijkspel of een overwinning van het uitspelende team.

Helaas is deze wereldwijde populariteit allesbehalve een voordeel voor de sportwedder. Bookmakers hebben door deze hoge graad van interesse en mediatisering erg veel informatie in handen om hun odds tot in de perfectie te gaan bepalen. Vaak zal je ook zien dat deze odds bij verschillende bookmakers erg dicht bij elkaar liggen. Hierdoor is het als sportwedder bijzonder lastig om value te vinden bij dit soort weddenschappen. In heel uitzonderlijke gevallen - bijvoorbeeld wanneer het nieuws van een voedselvergifitiging bij ploeg X nog niet verrekend is in de noteringen - kan je interessante odds vinden, maar in de meeste gevallen zijn de bookmakers hierbij gewoonweg sneller dan jou.

Inzetten op minder populaire wedmarkten

Vandaag de dag bieden bookmakers natuurlijk ook andere inzetopties aan dan enkel de 1X2-wedmarkt. Zo kan je inzetten op schoten op doel per team of per speler, aantal % balbezit van team X, doelpuntenmakers enzoverder. Dit biedt meer mogelijkheden als sportwedder, aangezien de populariteit hier een pak lager ligt.

Je kan hier als voetbalgokker winstgevender zijn omdat de minder bekende wedmarkten geen prioriteit zijn voor een bookmaker. Het spreekt namelijk voor zich dat een fout in de odds op de 1X2-markt van de Premier League veel meer financiële schade zal berokkenen dan een onnauwkeurige quotering bij het aantal schoten op doel van een specifieke speler. Als we nog een stap verder gaan, ligt een Nederlandse bookmaker nog veel minder wakker van pakweg de tweede voetbalklasse van Kazachstan. De omzet op laatstgenoemde is immers te verwaarlozen.

Wil jij alles te weten komen over hoe je winstgevend kan wedden op minder populaire voetbalwedstrijden? Lees er hier dan alles over.

Onze tippers geven het goede voorbeeld

Het team van Betmanbegins zal dus – zeker voor de erg populaire competities zoals de Premier League – vaker één van de minder gebruikelijke wedmarkten opzoeken om winstgevende weddenschappen te tippen. Denk maar aan de vele successen in verband met nieuwe penaltynemers en niet-aangepaste noteringen bij de bookmakers!

Tipronaldoscoortenkaart

Drie weken geleden bewezen Bram & Max dat wanneer je een goeie analyse kan combineren met kennis er zelfs in de Premier League winst gemaakt kan worden. Door de erg jammerlijke omstandigheden zagen ze value in bovenstaande weddenschap en die bleek terecht. Ronaldo scoorde en pakte een kaart, goed voor een notering van maar liefst 11.00! Alle voorspellingen van Bram & Max, maar ook van alle andere tippers zijn te volgen via de social mediakanalen van Telegram, Facebook en Twitter.

Andere artikelen
Ondernemingsnummer: BE0696633610
Copyright @ 2021 BetmanBegins. All rights reserved.
cross