Voorbeschouwing Formule 1

Dit weekend staat na een winterstop van 3 maanden de Formule 1 weer voor de deur! Dit jaar met meer races dan ooit: maar liefst 23 (mits er een vervanger komt voor Rusland). De titelverdediger is Max Verstappen die, zoals velen zich vast zullen herinneren, zich vorig jaar op een knotsgekke manier naar de titel reed. Hierbij een voorbeschouwing op het nieuwe seizoen, op basis van de testdagen.

Laten we beginnen met de forse veranderingen binnen de autosport. De structuur van de auto is simpeler en minder hightech dan voorgaande jaren. Daar waar voorheen allerlei vleugeltjes aan de auto zaten, wordt nu door middel van grondeffect neerwaartse druk aan de onderzijde van de bolide gecreëerd. Er komt dus lucht onder de wagen terecht, waardoor de wagen als het ware ‘naar het asfalt’ wordt gezogen. Dit moet zorgen voor meer spanning en inhaalacties aangezien er minder kwaliteitsverschil zit in de auto’s. In theorie zouden de races hierdoor een stuk eerlijker worden.

Scuderia Ferrari

Op basis van de testdagen valt meteen 1 ding op: Ferrari had haast perfecte wintertests. De snelheid was aanwezig en er waren weinig problemen. Uit de data blijkt dat de Ferrari snel is op de rechte stukken. De motor oogt tot op heden zeer betrouwbaar, wat gezien de volledig nieuwe motor een opsteker is. Voor mij is Ferrari dan ook de grote dark horse en kunnen ze zomaar verrassen.

De vraag is echter wel of Ferrari dit niveau kan doorzetten en vooral volhouden. Een sportweddenschap aan odds van 3.85 voor de constructeurstitel kan in ieder geval interessant zijn! Of wie weet zit er voor de Monegask Leclerc wel zijn eerste titel ooit in aan odds van 8.00.

Mercedes-AMG Petronas

Mercedes lijkt (zoals we van Mercedes onderhand wel gewend zijn) verstoppertje te spelen. Of is het zand in de ogen strooien van de concurrenten? De bolide stuiterde en gleed alle kanten op. Voor komend weekend lijkt de auto in ieder geval nog niet op orde. Uiteindelijk zal de ploeg haar races ongetwijfeld gaan winnen, maar odds van 1.66 voor de constructeurstitel lijken te laag. Wie weet komen er later (live) in het seizoen interessantere odds voor de Duitse autogiganten.

Red Bull is inmiddels een protest gestart tegen Mercedes. De sidepods (twee vleugels aan de zijkant van de auto om de snelheid te bevorderen en zo min mogelijk luchtweerstand te hebben) van de Mercedes zijn zo goed als verdwenen. Dat Red Bull daartegen in protest gegaan is, toont aan dat Mercedes met deze truc echt iets moois te pakken heeft wat ze voordeel op zou kunnen leveren.

Red Bull Racing

Voor Red Bull staan alle lichten op groen. De testdagen waren goed voor de ploeg en Verstappen noteerde verreweg de snelste tijd, terwijl hij in de interviews aangaf nog lang niet voluit te gaan. De stabiliteit die de auto tot dusver aantoont, is te vergelijken met Ferrari. Vorig jaar liet Honda al zien dat het een goede motor afgeleverd heeft. Dit jaar lijkt dat weer het geval. De Red Bull had weinig problemen.

Voor dit weekend zijn odds van 2.75 dat Verstappen de race wint interessant, maar ook odds van 2.80 om zijn wereldtitel te prolongeren vind ik aan de hoge kant. Vorig jaar toonde hij (in een mindere auto) al aan beter te zijn dan Hamilton. Wie weet kan Red Bull weer eens gaan voor een constructeurstitel, betFIRST biedt daar odds van 3.85 voor aan.

Wat verder interessant is: houdt Haas het dit jaar vol? De ploeg is haar sponsor (Uralkali) kwijt, daar waar het Magnussen terugkreeg. En wat kan rookie Zhou tegen zijn nieuwe teamgenoot Bottas? Bottas zal toch moeten ‘wennen’ dat hij niet meer constant vooraan zal rijden.

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross