Payback per bookmaker

Vergelijk altijd de odds tussen de verschillende bookmakers en zet in aan de hoogst beschikbare odds. Maar welke bookmaker biedt nu eigenlijk de hoogste odds aan? Wij gingen voor jullie op onderzoek uit!

Allereerst is het belangrijk om te weten dat een verschil in odds tussen de bookmakers twee redenen kan hebben. Een eerste reden is dat ze een verschillende mening hebben over de probabiliteit van de sportweddenschap. De tweede reden is dat ze een verschillende payback (uitbetalingspercentage) hanteren. De payback is een weergave van de winstmarge die bookmakers verrekenen in de odds. Een 95% payback komt bijvoorbeeld overeen met een winstmarge van 5%.

Resultaten wedmarkten

Wij hebben onze analyse losgelaten op de eerstkomende Premier League wedstrijd: Southampton vs Liverpool. Als steekproef hebben we er twee populaire wedmarkten uitgenomen en hiervan de payback berekend voor 6 bookmakers. De resultaten vind je in onderstaande grafiek.

Paybacksouthampton Liverpool

We zien dat voor beide onderzochte wedmarkten betFIRST de hoogste payback aanbiedt voor deze wedstrijd. Met een payback van meer dan 98,28% op 1x2 en 97,43% op de over/under zijn ze de beste van de klas. Unibet is maar heel nipt tweede op de 1x2 wedmarkt. De vier andere bookmakers verrekenen een marge van ongeveer 5% in hun odds bij 1x2. Op de over/under wedmarkt is het verschil tussen betFIRST en de anderen iets groter. betFIRST verrekent een winstmarge van 2,57% in hun odds, terwijl dit meer dan het dubbele is bij de andere bookmakers.

Wat betekent de verschillende payback?

Allemaal heel interessant, maar wat wil dit nu concreet zeggen? Is de conclusie dat betFIRST altijd betere odds zal aanbieden? Absoluut niet. Het betekent dat je bij betFIRST de grootste kans hebt om de hoogste odds te vinden. Als je willekeurig op de winnaar van deze wedstrijd zou inzetten, zou je bij betFIRST op lange termijn maar 1,72% van je inzet verliezen. Dit zou een stuk hoger zijn bij de anderen. Maar het neemt zeker niet weg dat je voor elke weddenschap die je plaatst nog steeds de odds moet vergelijken tussen de verschillende bookmakers!

Zo heeft, op moment van schrijven, Betway de hoogste odds voor een overwinning van Southampton. Dit terwijl ze zeker niet de hoogste payback hebben. Hoe komt dit dan? De reden is dat Betway een verschillende mening heeft over de kans dat Southampton wint van Liverpool. Zij schatten de kans een stuk lager in dan de andere geanalyseerde bookmakers. Het verschil in mening weegt in dit geval zwaarder door dan de hogere winstmarge die ze verrekenen in de odds.

Steekproef wedmarkten

Deze analyse is gebaseerd op twee wedmarkten van één wedstrijd. Deze analyse zal representatief zijn voor dezelfde wedmarkten op andere grote voetbalcompetities. Maar het is absoluut mogelijk dat je helemaal andere resultaten zal krijgen bij het analyseren van andere sporten en/of wedmarkten. Dit benadrukt het feit dat je je niet blind mag staren op deze resultaten. De aanbeveling blijft dezelfde: vergelijk altijd tussen de verschillende bookmakers wanneer je een weddenschap plaatst.


Andere artikelen
Ondernemingsnummer: BE0696633610
Copyright @ 2021 BetmanBegins. All rights reserved.
cross