Odds veranderen continu

Bookmakers zullen odds continu evalueren en aanpassen. Die wijzigingen in de odds kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren. In dit artikel bekijken we de factoren die er voor zorgen dat odds worden aangepast.

Nieuws als factor bij sportweddenschappen

Nieuwe informatie zal een invloed hebben op de odds. Een aantal voorbeelden van nieuws die de odds zullen wijzigen:

  • Trainer die bekend maakt bepaalde spelers rust te geven
  • Blessure van een speler
  • Aankondiging van andere strafschoppennemer (invloed op de wedmarkt doelpuntenmaker)
  • Aankondiging van andere scheidsrechter (invloed op de wedmarkt aantal kaarten)
  • Bekendmaking van financiële problemen bij een club

‘Wise guys’ bij sportweddenschappen

Ook de inzet van ‘wise guys’ beïnvloeden de odds. ‘Wise guys’ zijn spelers van wie bookmakers veronderstellen dat ze op lange termijn winst maken en dus goede gokkers zijn. Hen zal de bookmaker extra goed in de gaten houden. Als één van de ‘wise guys’ een sportweddenschap plaatst, gaat er bij de bookmaker een alarm af. Het is voor de bookmaker een teken dat de odds wellicht niet goed zijn ingeschat. De bookmaker kan dan bepalen de odds van de weddenschap te doen dalen. Zeker wanneer er meerdere van deze ‘wise guys’ inzetten op dezelfde weddenschap, is de kans nog groter dat de odds dalen.

Arbitrage bij sportweddenschappen

Ook arbitragemogelijkheden zorgen ervoor dat de odds wijzigen. De arbitragemogelijkheden ontstaan wanneer de odds tussen verschillende bookmakers sterk van elkaar afwijken. Dat houdt in dat je winst kan maken ongeacht wat het resultaat van je weddenschap is. Als voorbeeld geven we de odds van een tenniswedstrijd bij twee bookmakers weer.

Arbitrageonlinewedden

Met dergelijke odds zal je altijd winst maken door bij bookmaker A een bedrag in te zetten op tennisser 1 en hetzelfde bedrag in te zetten bij bookmaker B op tennisser 2. Als je dus op beide 50 euro inzet, zal je altijd 105 euro terugkrijgen. Op een totale inzet van 100 euro betekent dat een rendement van 5 procent.

Let op: arbitrage heeft ook heel wat mogelijke nadelen. In onderstaande video licht Betmanbegins je toe waar je zeker rekening moet mee houden voor het plaatsen van een arbitrageweddenschap.

De voorgaande arbitragemogelijkheden zullen spelers ongetwijfeld toch gebruiken. Daardoor zal bookmaker A een verlies hebben als tennisser 1 wint. Om dat risico in te perken, worden spelers gemotiveerd om op tennisser 2 in te zetten. Bookmaker A zal de odds op tennisser 1 laten dalen en op tennisser 2 laten stijgen. Daardoor verdwijnt de arbitragemogelijkheid.

Daarnaast is het perfect mogelijk dat een bookmaker zijn risico’s op een bepaalde weddenschap wil beperken omdat er toevallig erg veel is op ingezet. Bookmakers die odds wijzigen vanwege risicobeheer, doen dat dus niet steeds vanwege opgedoken arbitragemogelijkheden.


Andere artikelen
Ondernemingsnummer: BE0696633610
Copyright @ 2021 BetmanBegins. All rights reserved.
cross