Maximale inzet bij online wedden

Om hun risico te beperken, zullen bookmakers een maximale inzet bepalen die ze bereid zijn te accepteren voor een weddenschap. Dit is niet enkel van toepassing voor spelers die voor grote bedragen inzetten. Soms kan de maximale inzet lager dan €1 liggen. De maximale inzet is afhankelijk van een aantal zaken.

Grootte bookmaker bij sportweddenschappen

De eerste factor is de grootte van de bookmaker. Een grote bookmaker is over het algemeen bereid om hogere inzetten te aanvaarden. Zij hebben namelijk meer kapitaal om eventuele grote winsten van spelers op te vangen.

Type wedmarkt

Een tweede factor is het type wedmarkt. Bookmakers zullen bereid zijn een hogere inzet te aanvaarden voor populaire wedmarkten, zoals 1x2. Ze hebben namelijk meer vertrouwen in de correctheid van de odds van populaire wedmarkten. Bookmakers hebben veel informatie beschikbaar over deze wedmarkten. Zo kunnen ze de odds vergelijken met zeer veel andere bookmakers omdat elke bookmaker deze markt aanbiedt.

Bovendien is de markt heel liquide. Een liquide wedmarkt houdt in dat er relatief grote bedragen op deze wedmarkt wordt ingezet. Daardoor hebben bookmakers meer kansen om hun risico te spreiden. Als er zeer veel omzet wordt gegenereerd op team A en het risico te groot wordt, kunnen bookmakers besluiten deze odds te laten dalen en de odds op team B te laten stijgen. Op deze manier worden andere spelers aangemoedigd om op team B in te zetten en wordt het risico van bookmakers beperkt. 

De persoon die inzet op sportweddenschappen

Er is ook een factor die de maximum inzet bepaalt die de minder mooie kant van de bookmaker toont. Het is dan ook een onderwerp dat bookmakers niet graag communiceren en zelfs proberen te verbergen voor spelers. De maximale inzet hangt namelijk ook af van persoon tot persoon. In het artikel 'Wat is Risk Exposure’ lees je uitgebreid meer over dit onderwerp. Ook werd dit onderwerp besproken in een van onze webinars, waarvan je de herhaling in onderstaande video vindt:

Odds van de sportweddenschap

Een volgende factor is de odds waarop je inzet. Op voorwaarde dat de inzet dezelfde is, zullen bookmakers een lager uitbetalingsbedrag riskeren bij een inzet op lage odds. Daarom zal hun risico groter zijn bij hoge odds. Ook al is de wedmarkt dezelfde, bookmakers zullen een hogere inzet aanvaarden als je inzet op lage odds.

Tijdstip plaatsen sportweddenschap

Een andere belangrijke factor die de maximum inzet bepaalt is wanneer je de weddenschap plaatst. Bookmakers baseren de odds gedeeltelijk op de inzet van de spelers. Via de inzet van de spelers verzamelen ze informatie over de correctheid van de odds. Als vele spelers inzetten op een bepaalde weddenschap is dit voor bookmakers een signaal dat deze odds te hoog zijn.

Hoe dichter bij de start van een wedstrijd, hoe meer omzet bookmakers zullen hebben op die wedstrijd. Bookmakers hebben dan meer informatie over de wedpatronen van andere spelers en daardoor meer vertrouwen in de correctheid van de odds. Doordat ze meer vertrouwen hebben in de correctheid van de odds, zijn ze bereid een hogere inzet te aanvaarden.

Image Asset
Credit: betFIRST

Op 22/02/2020 hebben we twee screenshots bij betFIRST genomen: 1 van een wedstrijd die op de dag zelf wordt gespeeld (Chelsea - Tottenham) en 1 van een wedstrijd die een week later wordt gespeeld (Bournemouth - Chelsea). De wedmarkt en odds van beide weddenschappen zijn vrijwel hetzelfde. Toch zien we dat de maximale inzet ongeveer 10 keer groter is voor de weddenschap op de wedstrijd die op dezelfde dag wordt gespeeld. Het voordeel is dus dat er mooie kansen liggen om winst te maken bij het inzetten op wedstrijden die pas veel later worden gespeeld, maar het nadeel is dat de maximum inzet lager is.


Andere artikelen
Ondernemingsnummer: BE0696633610
Copyright @ 2021 BetmanBegins. All rights reserved.
cross