Succesvol live wedden op tennis met deze 4 strategieën

In eerste instantie gaan we in op de basis bij live wedden op tennis. Zo is het natuurlijk belangrijk om goed bankroll management toe te passen. Ook al is het moeilijker bij live wedden op tennis, probeer steeds odds te vergelijken voor je een weddenschap plaatst. Verder mogen de hoogte van de odds geen bepalende factor mogen zijn wanneer je een live sportweddenschap plaatst op tennis. En als laatste, maar misschien wel belangrijkste puntje is het zo dat emoties altijd achterwege moeten blijven. Weet vooral wanneer je niét moet inzetten!

1. Live wedden op tennis via kennis

Wanneer je een weddenschap wil plaatsen op een tennisser is het belangrijk dat je over een goede kennis beschikt over de betreffende speler. Zo moet je de sterktes en zwaktes van de speler in kwestie kunnen identificeren. Maar ook hoe hij zich gedraagt bij een achterstand. Elke tennisser gaat hier immers anders mee om. Ga ook na of hij snel afgeleid raakt.

Probeer niet direct kennis te maken met álle tennissers, maar doe het stap voor stap. Zo zal je de speler ook grondiger leren kennen. Als tip om een tennisser beter te kunnen inschatten, is het aan te raden al zijn recente uitslagen en toekomstige wedstrijden te volgen. Ook is het van belang dat je naar zijn speelstijl kijkt. Dit kan je doen door samenvattingen van al zijn wedstrijden te bekijken.

2. Live wedden op tennis via mentaliteit

Tennis is een individuele sport en bij inviduele sporten is een goede mindset uitermate belangrijk. Een speler die zich bezighoudt met allerlei randzaken wordt zo van de baan gespeeld. Voor bookmakers is het echter onmogelijk om in een specifieke wedstrijdsituatie rekening te houden met de mentaliteit van een speler. En op dat punt kan je jezelf dus onderscheiden van bookmakers. Zo kan je bij het live wedden op tennis inspelen op een tennisser waarvan je ziet dat de ingesteldheid volledig verkeerd zit. In combinatie met de eerder aangehaalde kennis over spelers kan je zo een voordeel ten opzichte van de bookmaker bekomen.

Live Wedden Op Tennis Via Mentaliteit

3. Live wedden op tennis via momentum

Tennis is een sport die heel momentum gebonden is. Zo kan een speler tijdens de match een hoge piek ervaren, maar eveneens door een diep dal gaan. Dit kan zelfs meermaals voorkomen bij een en dezelfde speler. Zo zal een tennisser die een love game wint het momentum naar zich toetrekken. Hetzelfde gebeurt als een speler zijn service games vlot binnenhaalt en de return games alsmaar moeilijker worden voor zijn tegenstander. Wanneer er net een break heeft plaatsgevonden, ligt het momentum logischerwijs bij de speler die door de service van zijn tegenstander ging.

4. Live wedden op tennis via lichaamshouding

De lichaamshouding van een speler kan veel verraden over de manier waarop hij in de match staat. Is er nog motivatie? En hoe zit het met de fysieke paraatheid? Dit is opnieuw een aspect waar bookmakers beperkt rekening mee houden. De aanbieders van live tennisweddenschappen baseren hun odds vooral op statistieken en niet op de lichaamshouding van een tennisser. Let wel op dat je er niet te snel van uitgaat dat een speler een negatieve of positieve lichaamshouding vertoont. De ene speler zal hier namelijk meer last van hebben dan de andere. Denk maar aan een Nick Kyrgios of Alexander Bublik die zichzelf moeilijk kunnen beheersen en geregeld over de rooie gaan.

Live wedden op tennis: conclusie

Als je succesvol wil live wedden op tennis, moet je op zoek gaan naar situaties waarbij je de bookmakers een stapje voor bent. Bovenstaande vier strategieën zijn hier mooie voorbeelden van. Door live naar tenniswedstrijden te kijken, zal je omstandigheden herkennen die door bookmakers niet in kaart gebracht kunnen worden. Geen enkele aanbieder van sportweddenschappen beschikt immers over medewerkers die live naar alle tennismatchen kunnen kijken om de odds aan te passen op basis van bijvoorbeeld een gefrustreerde speler. In plaats daarvan focussen bookmakers zich op allerhande statistieken, waardoor het op dat vlak wél enorm moeilijk is om hen te verslaan.

Nog enkele voorbeelden

  • Speler 1 kan de eerste set uitserveren, maar speler 2 - die al heel de set eigenlijk de betere was - forceert uiteindelijk toch een break. Het staat daardoor 5-5. Op dat moment kan het interessant zijn om op speler 2 in te zetten. Vanzelfsprekend moet je hierbij wel rekening houden met de kennis die je eerder vergaard hebt over speler 2.
  • Het staat 2-2 gelijk in een tiebreak en speler 1 is heel gefrustreerd door een foute line call. Hij ergert zich ook mateloos aan het publiek. Als je dan weet dat speler 2 erg goed is op deze specifieke ondergrond, is het slim om op hem in te zetten.

  • Speler 1 heeft een erg spannende eerste set weten te winnen. Je ziet aan speler 2 dat hij het fysiek lastig krijgt. Hij is op papier de betere speler, maar schudt geregeld “nee” met zijn hoofd. In dat geval is het vanwege de lichaamshouding van speler 2 value om in te zetten dat speler 1 aan het langste eind zal trekken in de tweede set.
Andere artikelen
Ondernemingsnummer: BE0696633610
Copyright @ 2021 BetmanBegins. All rights reserved.
cross