Indicatoren resultaten

In het artikel ‘Hoe betrouwbaar is de win rate’ hebben we aangehaald dat de win rate geen betrouwbare indicator is voor de kwaliteit van iemand zijn sportweddenschappen. In dit artikel zullen we andere indicatoren behandelen om te bekijken hoe je een tipper (of jezelf) kunt beoordelen.

Rendement bij sportweddenschappen

Als de win rate geen duidelijke indicatie geeft, hoe kan je de resultaten van sportweddenschappen dan best beoordelen? De beste indicator is het rendement. Hierbij wordt de totale inzet vergeleken met de totale winst/verlies. Stel dat je over een totale periode 1.000 euro hebt ingezet en je hebt met die weddenschappen 50 euro winst gemaakt. In dit geval zal je rendement +5% zijn. Als je bijvoorbeeld 70 euro verlies hebt gemaakt zal je rendement -7% bedragen.

Deze statistiek is betrouwbaar, onafhankelijk van de odds waarop je hebt ingezet. Het rendement is dus de beste indicator om te bepalen of je iemand al dan niet moet volgen. Staar je dus niet blind om een hoge win rate, maar hou zeker rekening met rendement. In onderstaande video leggen Betman en Marie dit praktisch toe.

Aantal ingezette units

Stel dat tipper A een rendement heeft van 10%, terwijl tipper B een rendement van 8% heeft. Is tipper A dan noodzakelijk ‘beter’ dan tipper B? Dit is afhankelijk van het aantal units dat beide tippers inzetten per maand. Het aantal units dat wordt ingezet is sterk afhankelijk van het aantal tips dat wordt gegeven. Stel dat tipper A gemiddeld 50 units inzet per maand, terwijl tipper B 100 units per maand inzet. Met een 10% rendement zal tipper A 5 units winst hebben per maand. Tipper B heeft ‘slechts’ een rendement van 8%, maar zal 8 units winst hebben per maand omdat hij 100 units inzet. Ondanks het lagere rendement zal tipper B in dit geval meer winst maken. 

Conclusie

De meest betrouwbare statistiek om een tipper (of jezelf) te beoordelen is op basis van het rendement. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met het aantal units die worden ingezet. Vaak is er een correlatie tussen deze twee zaken. Een tipper met een hoog rendement zal vaak minder units inzetten. Het is namelijk praktisch onmogelijk om vele tips te geven zonder in te boeten aan rendement.

Andere artikelen
Ondernemingsnummer: BE0696633610
Copyright @ 2021 BetmanBegins. All rights reserved.
cross