Heeft Pinnacle altijd gelijk?

In de artikels “Waarom is Pinnacle belangrijk?” en “De efficiënte odds van Pinnacle” heb je kunnen lezen hoe je de odds van Pinnacle kunt gebruiken om je wedstrategiën te optimaliseren en waarom de odds van Pinnacle de meest efficiënte zijn. De grote vraag is nu natuurlijk: zijn de odds van Pinnacle altijd correct?

In sommige gevallen zullen de odds van Pinnacle niet helemaal correct zijn, of in andere woorden: niet alle beschikbare informatie zit in de odds verwerkt. Echter, de odds van Pinnacle zullen vrijwel altijd de meest correcte zijn. Wanneer je dus wilt weten of een weddenschap op de lange termijn winstgevend is, kun je dus best nog altijd naar de odds van Pinnacle kijken.

Wanneer zijn de odds niet correct?

Dit zal vooral het geval zijn wanneer er sprake is van wedstrijden in de lagere divisies. Specialiseren in minder populaire competities is meestal veel lucratiever dan wedden op verschillende populaire competities. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de reservecompetitie van de Jupiler Pro League of de Derde Divisie in Nederland. Aangezien over deze wedstrijden weinig informatie beschikbaar is, zullen de odds in sommige gevallen niet correct zijn. Echter, wanneer spelers bepaalde weddenschappen plaatsen omdat de odds niet correct zijn, zullen de odds zich snel corrigeren naar de juiste prijs.

Aangezien Pinnacle niet in alle landen hun product aanbiedt door lokale regelgeving, kunnen Belgische en Nederlandse spelers niet direct inzetten bij Pinnacle. Ook bij andere bookmakers kun je geen account openen als Nederlander of Belg. Hierdoor kun je een weddenschap niet altijd tegen de best mogelijk odds in de markt plaatsen. Je bent dan dus veroordeeld om bij een bookmaker te spelen waar je wel een account kunt openen. Hoewel de vuistregel is dat je in principe geen weddenschappen moet spelen met odds die lager liggen dan bij Pinnacle, zijn er zeker uitzonderingen op deze regel.

Stel dat je een bepaalde competitie intensief volgt en vermoedt dat de coach de volgende wedstrijd de beste spelers rust gaat geven. De kans is dan groot dat bookmakers deze informatie nog niet in hun odds hebben verwerkt. Vaak zijn initiële odds van bookmakers namelijk vooral gebaseerd op statistieken. Het zou dan nog steeds winstgevend kunnen zijn op lange termijn om odds te spelen die lager liggen dan Pinnacle, aangezien direct spelen bij Pinnacle niet mogelijk is voor Belgen en Nederlanders. Odds van 1.75, terwijl Pinnacle een odd van 1.78 heeft, hoeft dus niet altijd te betekenen dat je de weddenschap niet moet spelen.

De conclusie van dit artikel, het artikel ‘Waarom is Pinnacle belangrijk en ‘De efficiënte odds van Pinnacle’ is dan ook dat de odds van Pinnacle een belangrijke factor zou moeten zijn bij het plaatsen van je weddenschappen. Maar er zijn ook uitzonderingen waarbij de odds van Pinnacle niet correct zijn. Laat de odds van Pinnacle dus zeker niet allesbepalend wanneer je een weddenschap wil plaatsen.

Andere artikelen
Ondernemingsnummer: BE0696633610
Copyright @ 2021 BetmanBegins. All rights reserved.
cross