De efficiënte odds van Pinnacle

Zoals beschreven in het artikel “Waarom is Pinnacle belangrijk?”, kan het zeer nuttig zijn om de odds van Pinnacle te gebruiken voor je weddenschappen. Maar waarom worden de odds van Pinnacle beschouwd als de meest efficiënte?

Winstmarge bookmakers

Allereerst zijn de odds van Pinnacle één van de hoogste van alle bookmakers. Op sommige markten bieden ze een payback van 98% - 99% aan. De winstmarge van de bookmaker bedraagt slechts 1 à 2%. Een gemiddelde speler verliest dus maar €0.01 of €0.02 voor elke €1.00 die hij/zij inzet. De payback bij andere bookmakers ligt vaak een stuk lager, bijvoorbeeld op 95%. Hoe hoger de payback, hoe sneller een speler geneigd is om in te zetten bij een bookmaker. Als er nieuwe informatie beschikbaar komt in het nieuws, bijvoorbeeld Messi speelt niet mee, dan zullen spelers eerder geneigd zijn om in te zetten bij Pinnacle. Zij hebben namelijk vaak de hoogste odds.

Maximale inzet

Er zijn een aantal andere bookmakers met een gelijkaardige payback dan Pinnacle. Het grote verschil ligt in de maximale inzet die je kunt inzetten bij de verschillende bookmakers. Hoe hoger de maximale inzet bij een bookmaker, hoe correcter de odds zullen zijn. Pinnacle heeft de hoogste maximale inzet van alle bookmakers en daardoor kan alle informatie worden verwerkt in de odds. Als een speler erg veel vertrouwen heeft in een weddenschap, zal hij/zij een groot bedrag willen inzetten. Als de maximale inzet dan erg laag is, zal hij/zij niet het gewenste bedrag kunnen inzetten. Hierdoor zal dus ook niet alle informatie (het vele vertrouwen) in de odds worden verwerkt.

‘Follow the money’-strategie

De hoge payback en de hoge inzet mogelijkheden maken dat Pinnacle een efficiënte odds heeft. Maar er is nog een andere reden. Pinnacle gebruikt namelijk een soort ‘follow the money’-strategie. Als een speler inzet op een bepaalde weddenschap, dan zal Pinnacle direct de odds op deze weddenschap verlagen. Hoe meer geld een speler inzet, hoe groter de correctie zal zijn die Pinnacle doet. Op deze manier wordt de informatie die spelers geven (namelijk inzetten op een weddenschap) direct in de odds verwerkt. Het gevolg hiervan is dat de odds van Pinnacle snel aangepast worden nadat een nieuwsbericht wordt gepubliceerd. Als speler kun je er dus vanuit gaan dat de odds van Pinnacle bijna altijd correct zijn.

De andere bookmakers corrigeren ook de odds wanneer er grote bedragen op een bepaalde weddenschap worden ingezet. Het corrigeren van de odds gebeurt bij andere bookmakers echter manueel, een odds compiler (persoon die de odds berekent) zal zelf de aanpassingen maken. Deze odds compiler moet echter met veel factoren rekening houden. Bijvoorbeeld, de noteringen bij andere bookmakers, zijn eigen inzichten op de wedstrijd, de marketingstrategie van de bookmaker et cetera. Door het manuele proces kan het een tijd duren vooraleer de odds worden gecorrigeerd. Bij Pinnacle wordt er alleen gekeken naar de geldstromen en hun algoritmes bepalen automatisch hoeveel de odds moeten dalen of stijgen.

Business model Pinnacle

Maar hoe kan Pinnacle geld verdienen als de payback zo hoog is? Het business model van Pinnacle is vooral ingericht op spelers met hoge inzetten. De procentuele marge die Pinnacle verdient zal relatief laag zijn ten opzichte van andere bookmakers maar het ingezette bedrag door spelers is erg hoog. Op deze manier differentieert Pinnacle zich in de markt en maakt het bedrijf een uitstekende winst. Het business model van bekende bookmakers (bijvoorbeeld Unibet of Bwin) is erg verschillend. Zij focussen zich op een hoge marge door spelers naar bijvoorbeeld combinatieweddenschappen te pushen. Echter, de inzetten van deze spelers zijn ook relatief laag.

Lees hier verder om een antwoord op de vraag te krijgen of de odds van Pinnacle altijd correct zijn.

Andere artikelen
Ondernemingsnummer: BE0696633610
Copyright @ 2021 BetmanBegins. All rights reserved.
cross