Courtside trading online wedden

Courtside trading is een van de onethische, en dus te mijden, zaken bij sportweddenschappen. Bij deze techniek versla je de bookmakers puur door ze te snel af te zijn. Een courtsider zal een sportweddenschap plaatsen waarvan de uitslag voor hem al bekend is, maar niet voor de bookmaker.

Wat is courtside trading?

Courtside trading komt voornamelijk voor bij tenniswedstrijden. Bij tennis is namelijk ieder punt van groot belang en zijn er heel wat punten tijdens een wedstrijd te verdienen. Een courtsider heeft dus heel wat momenten om toe te slaan tijdens een tenniswedstrijd. Hij kan bijvoorbeeld inzetten op de winnaar van het volgende punt. Nog voor de umpire het punt kan toekennen aan één van de spelers, en de bookmaker dus de ‘in play delay’ kan laten ingaan, zal een courtside trader de sportweddenschap op dat punt geplaatst hebben.

Tennis is een sport dat ook populair is bij de recreatieve spelers. Om de klantenervaring van deze spelers te garanderen, zullen bookmakers een relatief hoge maximale inzet toepassen op tennis. Hierdoor kunnen courtside traders nog meer verdienen als ze er in slagen om de bookmakers te snel af te zijn.

De bookmakers zijn ontzettend afhankelijk van de snelheid van de umpire om het punt in te voeren. De input van de ref wordt namelijk doorgestuurd naar de bookmakers. Op basis van die input, worden de odds bepaald bij de bookmakers. Hun software is namelijk gebaseerd op de input van de umpire, waardoor bookmakers de odds mogelijks te traag kunnen aanpassen. Daar zal een courtside trader handig gebruik van maken

Tenniscourtsidetrading

Het enige wat een courtside trader dus moet doen, is trage umpires zien te vinden. Een scheidsrechter die zodanig traag de score ingeeft, dat de courtsider de sportweddenschappen snel genoeg kan plaatsen om ze als geldig bij de bookmaker te krijgen. Dat kan gaan van een iets oudere umpire, tot een umpire die technische problemen ondervindt. Vanzelfsprekend komt dit vooral voor bij tennistoernooien op een lager niveau.

Meestal zal de courtsider, die fysiek aanwezig is bij de wedstrijd, in contact staan met iemand die thuis de sportweddenschappen plaatst. Zo kunnen ze nog sneller zijn. Op je mobiel een weddenschap plaatsen kost je namelijk iets meer tijd, en iedere seconde telt voor courtside traders. Een rechtsreekse verbinding via telefoon kan daar een oplossing bieden. In de regels van heel wat tennistoernooien zijn er maatregelen opgenomen tegen dit soort onethische zaken. Echter vinden heel wat courtsiders hun heil in bluetooth verbindingen, of codewoorden die er voor zorgen dat umpires niet door hebben dat het om courtside trading gaat.

Maatregelen bookmakers courtside trading

Een courtsider verslaat de bookmakers dus puur door de fysieke aanwezigheid bij de wedstrijd. Het klinkt als een mooi sprookje voor de plaatser van dit soort sportweddenschappen, maar vergis je niet. Bookmakers zijn op de hoogte van deze technieken en zullen er stevig tegen optreden. Er zijn al namelijk ettelijke miljoenen euro’s verloren gegaan aan dit soort onethisch speelgedrag.

Wanneer een markt consistent sluit (‘suspended’) nadat jij hebt ingezet, kan dat leiden tot het limiteren, of zelfs het bannen van je account. Dat gebeurt uiteraard ook niet zomaar. Wanneer een speler een groot percentage van zijn sportweddenschappen op 'normale' zaken plaatst en slechts af en toe op tennismarken die snel suspended zijn, zal dit niet meteen worden aanzien als courtside trading. Wedden op de winnaar van een punt of game heeft bijvoorbeeld een grotere kans om aanzien te worden als courtside trading, dan het voorspellen van de winnaar van een wedstrijd.

Men vormt volgens de nodige factoren een beeld dat jij aan courtside trading doet. Eens je gelimiteerd bent, dan kan je het vergeten. Het aantal accounts waarvan een limitering werd ongedaan gemaakt, kan je op je twee handen tellen. Het mag dan ook duidelijk zijn dat we recht tegenover courtside trading staan, en dit soort wedgedrag niet steunen.

Andere artikelen
Ondernemingsnummer: BE0696633610
Copyright @ 2021 BetmanBegins. All rights reserved.
cross