Bookmaker bonus optimaal gebruiken

Bookmakers doen er via bonussen alles aan om je binnen te halen. Voorbeelden zijn de welkomstbonussen, profit boosts … Toch ligt er soms een addertje onder het gras. In dit artikel bekijken we hoe je haast risicoloos winst kan overhouden aan de bonussen van bookmakers.

Wat zijn stortingsbonussen?

Dit type bonus wordt vaak door een bookmaker aangeboden als welkomstbonus. Zij zijn ontzettend bekend om spelers binnen te halen. In het groot en breed staat er “Verdubbeling van je eerste storting”, waardoor je haast meteen een account wilt openen. Toch zijn er enkele zaken waar je rekening moet mee houden bij zo’n stortingsbonus. De kleine lettertjes doen er vaak toe bij zulke zaken.

Eerst en vooral moet je rekening houden met het maximum bedrag dat verdubbeld wordt, bijvoorbeeld 100 euro. Wanneer je meer stort dan het maximaal te verdubbelen bedrag, moet je op de hoogte zijn dat dus niet alles verdubbeld zal worden. Daarna moet je het verdubbelde geld, ook wel bonusgeld genoemd, nog een aantal keer rond weten te spelen. Je moet het bedrag dus een aantal keer inzetten voor je het kan laten uitbetalen naar je bankrekening. Aan dat rondspelen zullen vaak nog extra voorwaarden hangen, zoals minimale odds. Gratis geld is het dus helemaal niet.

Rondspelen stortingsbonus

Er is een manier om zoveel mogelijk van dat bonusgeld om te zetten naar echt geld. Om te zorgen dat we een gegarandeerde winst van de bonus over houden, zullen we arbitrage toepassen. We zullen dus steeds tegenzetten bij een andere bookmaker. Dit wordt ook wel ‘hedgen’ genoemd. Je zal je bonusgeld op een bepaalde uitkomst plaatsen, en op het tegenovergestelde zal je inzetten bij een andere bookmaker. Bij het rondspelen moeten we rekening houden met de minimale odds uit de voorwaarden.

We zullen een praktisch voorbeeld bekijken hoe je op een risicoloze manier winst kan maken uit dit bonusgeld. Het praktisch voorbeeld zal gaan over een tenniswedstrijd tussen Nadal en Federer. Het beste om zo’n stortingsbonus van een bookmaker rond te spelen is door te hedgen bij twee bookmakers waar je een bonus hebt ontvangen. In dit scenario gaan we er van uit dat je bij slechts één bookmaker een bonus krijgt. Mocht je een bonus krijgen bij twee bookmakers, denk er dan aan dat de winst hoger zal zijn door beide bonussen te hedgen tegen elkaar.

Arbitrage bonus

Stel dat je een stortingsbonus ontvangt op een bookmaker van 100% tot 100 euro. De voorwaarde om deze bonus vrij te spelen is dat je het bonusgeld driemaal moet rondspelen aan minimale odds van 1.80.

Aangezien jouw balans leeg was voor het aanvaarden van de bonus, is jouw huidige balans 200 euro. Dit is onderverdeeld in 100 euro cash en 100 euro bonus. Als je de weddenschap verliest op de bookmaker waarop je de bonus had, moet je maar 200 euro inzetten om de bonus rond te spelen bij de bookmaker in plaats van 300. Doordat je bij elke euro inzet een bepaald percentage afstaat aan de bookmaker, is het voordelig om gemiddeld zo weinig mogelijk te moeten rondspelen. Daarom is het dus ook belangrijk dat je best geen geld hebt staan bij de bookmaker vooraleer je de bonus aanvaardt.

Onder deze voorwaarden zal je 200 euro inzetten bij bookmaker A waar je de bonus krijgt, aan minimale odds van 1.80. In ons voorbeeld zal je bij bookmaker A inzetten op ‘Nadal wint‘ aan odds van 1.80.

Bookmakersbonussen

Om te zorgen dat je gegarandeerde winst hebt, zal je tegenzetten bij bookmaker B aan odds van 2.20. Daar zal je net het tegenovergestelde plaatsen van je ingezette weddenschap bij bookmaker A. Op die sportweddenschap zal je 163.64 euro plaatsen, om zo optimaal mogelijk tegen te zetten. In ons voorbeeld zal je bij bookmaker B inzetten op ‘Federer wint’ aan odds van 2.20.

Bookmakerbonussen

In ons voorbeeld zal je op een totale inzet van 363,64 euro gegarandeerd 3,64 euro verlies hebben. De gegarandeerde winst die je zal over houden aan jouw bonus is 96,36 euro. Let op dat we er hierbij vanuit gaan dat Federer wint. Wanneer Nadal wint, zal je nog 100 euro moeten inzetten om de bonus rond te spelen. Gebruik makende van hetzelfde voorbeeld, zou je hier nogmaals 1,81 euro mee verliezen en zou de gegarandeerde winst dalen naar 94,55 euro.

Het is dus wellicht handiger om aan arbitrage te doen dan op goed geluk jouw bonus rond te spelen. Velen verkwisten namelijk hun bonusgeld aan combinatieweddenschappen of andere ‘fun bets’. Maar wees op de hoogte dat je dit geld ook gewoon kan rondspelen met een minimum aan risico.

Wanneer je geen gebruik maakt van arbitrage, zou het storten van 100 euro wellicht niet binnen je bankroll management passen. Door het minimale risico van arbitrage, kan je iets agressiever bankroll toepassen op die storting. Je kan dus optimaal gebruik maken van de bonus van de bookmaker. Dit zal een boost geven aan je bankroll om die zo te laten groeien.

Wanneer je aan arbitrage doet, kan het handig zijn om onderstaande video te bekijken. In deze video leggen we namelijk uit waar je rekening moet mee houden, zodat je niet voor onverwachte zaken komt te staan.

Profit boost of odds boost

Bookmakers lanceren geregeld een profit boost of odds boost. Door deze promoties krijg je hogere odds dan aanvankelijk aangeboden bij de bookmaker. Sommige profit boosts zullen enkel gelden voor multiples. Dit soort weddenschappen zijn op lange termijn verliesgevend, maar door een profit boost kan het mogelijk zijn om toch winstgevend te zijn. Zo’n situatie is namelijk één van de twee uitzonderingen waarbij combi’s winstgevend kunnen zijn. Dit kon je eerder lezen in “5 redenen waarom het beter te wedden op singles”.

Wanneer de gemiddelde waarde van de bonus hoger ligt dan het gemiddeld verlies dat je zal lijden door het plaatsen van de combi, dan is het interessant om de combi te plaatsen. Het ideale vergelijkingspunt voor wedtips met een profit boost is Pinnacle.

Stel dat je via een profit boost of odds boost je odds kan verhogen naar 2,00 en Pinnacle biedt odds aan van 1,95 en hanteert een 96% payback op die wedmarkt. Zoals hier uitgelegd, moeten we steeds vergelijken met de odds zonder de winstmarge. In dit voorbeeld zijn de eerlijke odds van Pinnacle 2,03 (1,95 x 1,04). We kunnen dus concluderen dat odds van 2,00 wellicht niet winstgevend zijn op lange termijn. In het artikel “Waarom is Pinnacle belangrijk?” lees je waarom vergelijken met Pinnacle de ideale manier is om de eerlijke odds te bepalen.

Free bets bookmaker

Ten slotte bespreken we ook free bets. In dit geval krijg je van de bookmaker een bepaald bedrag dat je kan inzetten op een sportweddenschap. Soms zal vooraf reeds een bepaalde sport of competitie vastgelegd zijn waar je op moet inzetten. Toch zet je beter dat geld niet blind in op je favoriete ploeg. Je kan er namelijk wel een leuk bedrag uithalen.

Verwachtewinstfreebetsbookmakers

We maakten enkele berekeningen. Zoals je ziet op bovenstaande grafiek, is de verwachte winst van een free bet hoger bij hogere odds. De reden hiervoor is dat je de oorspronkelijke 10 euro van de free bet niet krijgt uitbetaald. Bij inzetten op hoge odds, is het percentage dat je niet krijgt uitbetaald bij winst kleiner. Gemiddeld gezien zal er dus meer winst worden gemaakt bij het inzetten van een free bet op hoge odds. Gemiddeld gezien! Want het risico om te verliezen is natuurlijk ook groter bij hoge odds.

Je ziet dat na odds van 6,00 de verwachte winst slechts beperkt toeneemt, terwijl het risico wel in dezelfde mate blijft toenemen. Daarom raden we aan om free bets in te zetten op odds tussen de 4,00 en 6,00. Dit zorgt namelijk voor de ideale balans tussen winstmaximalisatie en het beperken van het risico. Verder is het belangrijk om de free bets in te zetten op wedmarkten met een hoge payback. Dit houdt in dat bookmakers een lage winstmarge toepassen.

Wanneer de free bets een lagere waarde hebben, kan je natuurlijk wel wat meer risico nemen. Zo kan je een hogere verwachte winst proberen na te streven, terwijl het verliezen van een free bet met een lage waarde wellicht niet zo erg is. Bij free bets met een hogere waarden zou je kunnen beslissen om in te zetten aan iets lagere odds.

Andere artikelen
Ondernemingsnummer: BE0696633610
Copyright @ 2021 BetmanBegins. All rights reserved.
cross