Betman tippers voorspellen wie kampioen van België wordt: “Ik zie een verrassing aankomen”

Een promovendus die meestrijdt om de titel, het lijkt haast te gek voor woorden. En toch is dat het scenario dat op tafel ligt bij de start van de nacompetitie in de Jupiler Pro League. Slaagt Union erin om zijn voorsprong vast te houden of is het toch opnieuw Club Brugge dat aan het langste eind trekt? En wat mogen we nog verwachten van de nummers 5 tot 8?

Het zal sommigen wellicht verbazen, maar na Anderlecht (34) en Club Brugge (17) telt Union met 11 stuks het meeste titels in de Belgische hoogste voetbalafdeling. Al hoort daar een belangrijke kanttekening bij: het laatste kampioenschap van de ploeg uit Sint-Gillis dateert namelijk al van 1935.

Union start aan de Champions Play-Offs met 3 punten meer dan Club Brugge. De leider heeft 39 punten, de Bruggelingen 36. Bij een eventueel gelijk puntenaantal is blauw-zwart evenwel in het voordeel, aangezien de ploeg van Felice Mazzù na de reguliere competitie 77 punten telde en ze dus een half puntje “cadeau” kregen. Hetzelfde verhaal bij Anderlecht en Antwerp. Beide clubs hebben 34 punten, maar hier zijn Vincent Kompany & co in het voordeel bij een gelijke stand.

Champions Play-Offs: twee torenhoge favorieten

De meningen van de waarnemers zijn verdeeld, maar volgens betFIRST maakt Club Brugge het meeste kans om kampioen te spelen. Zo levert een sportweddenschap op “Club Brugge winnaar van de Jupiler Pro League 2021-2022” je momenteel 1,95 keer je inzet op bij deze bookmaker.

Het belooft alleszins een spannende strijd te worden. In de reguliere competitie pakten zowel Union als Club namelijk 10 op 18 tegen de deelnemers van de Champions Play-Offs. Als dat scenario zich herhaalt, is het Dudenpark straks te klein. Maar ook op Jan Breydel hebben ze na twee ‘coronatitels’ zonder festiviteiten zin in een stevig feestje. Feit is alleszins dat Alfred Schreuder zijn ploeg na een knappe 24 op 24 op het juiste moment in vorm heeft gekregen.

Anderlecht en vooral Antwerp worden aanzien als outsiders. Na de verloren bekerfinale is het voor RSCA zaak om alsnog een zo goed mogelijk Europees ticket te bemachtigen, terwijl The Great Old zijn dalende vormcurve zo snel mogelijk moet zien om te buigen.

Europe Play-Offs: heeft Gent nog zin?

AA Gent streed tot de laatste speeldag mee voor een plaatsje in de Champions Play-Offs, maar kwam net tekort. De Buffalo’s zijn bijgevolg de logische leider in de Europe Play-Offs met 31 punten. Charleroi volgt op 27 punten, terwijl KV Mechelen en Genk elk 26 stuks tellen. Hier zijn het de Limburgers die een half puntje extra kregen bij het afronden van hun puntentotaal.

Hein Vanhaezebrouck en de zijnen pakten maandag de beker en zijn daardoor nu al zeker van hun best mogelijke Europese ticket. Als AA Gent alsnog de Europe Play-Offs wint, is de finalewedstrijd met het nummer vier van de Champions Play-Offs overbodig. Die laatste krijgt dan meteen het Europees startbewijs.

Het is dus nog maar de vraag of de kersverse bekerwinnaar voldoende motivatie kan opbrengen om zijn laatste zes wedstrijden tot een goed einde te brengen. Al kunnen we ons voorstellen dat de eergierige Ivan De Witte en Michel Louwagie het niet graag zien gebeuren als Charleroi, KV Mechelen of KRC Genk hen alsnog zou voorbijsteken. Bij betFIRST krijg je odds van 1,60 als Gent de Conference League-groep wint.

Wat denken onze Betman Tippers?

Zowel in ons Betmanbegins als in ons Betmancontinues team zitten enkele tippers met veel kennis over de Jupiler Pro League. Hoe verwachten zij dat de titelstrijd in 1A straks uitdraait?

“Club Brugge heeft kwalitatief gezien de sterkste kern. Eigenlijk moet je met deze ploeg altijd kampioen spelen en ik verwacht dat dat ook zal gebeuren. Het gebrek aan ervaring bij Union zal volgens mij het verschil maken.”

— ROBIN

“Het jeugdig enthousiasme bij Union kan wel eens tot naïviteit leiden, terwijl Club Brugge ervaring heeft met deze belangrijke momenten. Ik denk dan ook dat blauw-zwart kampioen zal spelen.”

— MATTHIAS

“Ik zie een verrassing aankomen in de Champions Play-Offs: Antwerp! Het spel van Union en Club Brugge kan mij niet overtuigen, terwijl de jonge ploeg van Anderlecht het mentaal moeilijk zal hebben om de verloren bekerfinale te vergeten. Ik denk dus dat Antwerp wel eens kan verrassen.”

— JOSHUA

“Ik verwacht spanning tot op de laatste speeldag. Club is in vorm, maar is nooit een echte Play-Off ploeg geweest. Union presteerde in de reguliere competitie sterk tegen de topploegen, maar heeft geen ervaring met de stress die bij een nakend kampioenschap komt kijken. Als ik er een percentage op zou moeten plakken zeg ik 55% kans voor Club en 45% kans voor Union.”

— THE STIG

Andere artikelen
Betmanbegins-app 
nu beschikbaar
Geef in de app aan van welke tippers en sporten je een notificatie wil ontvangen bij een wedtipDownload nu
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Welkom bij Betmanbegins.com
Wanneer ben je geboren?
Antwoord naar waarheid, want anders kunnen we wettelijk gezien geen wedtips meer aanbieden via de website.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Deze website is helaas niet beschikbaar in België
cross