Beste welkomstbonussen Nederland

Op het moment van schrijven zijn er zes legale aanbieders van sportweddenschappen voor Nederlanders. Deze bieden allemaal een bonus aan waarvan je gebruik kan maken bij registratie. Laat ons de bonussen even op een rijtje zetten.

Overzichtwelkomstbonussennederland

Nu is de vraag welke van deze bonussen het meest interessant zijn voor ons als speler. Goed nieuws, we gaan dit voor jullie berekenen! Eerst en vooral willen we stellen dat onderstaande gegevens gemiddelden zijn. Je kan geluk hebben en meer winst hebben, maar je kan evengoed verlies maken.

Welkomstbonus: Free bets

Zoals je ziet, beloont elke bookmaker met uitzondering van Bingoal nieuwe spelers met een free bet. Eén van de eigenschappen van free bets is dat je de oorspronkelijke inzet niet terug krijgt. Als je een 20 euro free bet wint met odds van 3,00 zal je 40 euro terugkrijgen in plaats van 60 euro. Dat is dan ook de reden waarom een 20 euro free bet voor ons als speler geen 20 euro waard is.

Zoals je in onderstaande grafiek kan zien, hangt de ‘verwachte winst’ van een free bet af van de odds waarop ingezet wordt. Bij een inzet op hoge odds is de kans dat je de initiële inzet niet terugkrijgt kleiner en zal de verwachte winst stijgen. In de berekening maken we de assumptie dat we de free bet inzetten op odds van 5,00. Bij deze odds bedraagt de verwachte winst 80% van de waarde. Een 10 euro free bet heeft zodoende een verwachte winst van 8 euro.

Verwachtewinstfreebet

Elke bookmaker die een free bet weggeeft, vraagt ook eerst om hetzelfde bedrag in te zetten. Aangezien bookmakers een winstmarge verrekenen in de odds, maakt de speler hier gemiddeld gezien verlies op. De winstmarge is sterk afhankelijk van het type wedmarkt en de wedstrijd waarop men inzet, maar in dit voorbeeld maken we de assumptie dat we 4% van onze inzet verliezen. De verwachte winsten voor een speler, bij de bookmakers die een free bet geven, zijn dan als volgt:

Verwachtewinstbookmakersfreebets

Welkomstbonus Bingoal

Bingoal geeft spelers 250 euro bonus bij het maken van een storting van 250 euro. Om de bonus te converteren naar cash moet men de bonus 6x rondspelen. In totaal dient men dus voor 1.500 euro in te zetten. Ook hier houden we er rekening mee dat men gemiddeld 4% van de inzet verliest. We zouden dus 60 euro verliezen om de 250 euro bonus te ontvangen. Dit komt neer op een verwachte winst van 190 euro.

Verder biedt Bingoal nog een odds boost aan van 100% met een maximum inzet van 20 euro. In dit artikel gaan we niet verder in op de berekeningen, maar de verwachte winst van deze bonus bedraagt 12,05 euro.

Conclusie

Onze analyse toont aan dat de welkomstbonus van Bingoal veruit de beste is van de legale Nederlandse bookmakers. Maar ook die van Bet365 is heel interessant. Helaas is de welkomstbonus van TOTO en BetCity relatief oninteressant voor de Nederlandse spelers.

Conclusieverwachtewinstbookmakers

Aandachtspunten

  1. De verwachte winst geeft de gemiddelden weer. Er is geen garantie dat je deze winst ook daadwerkelijk zal maken. Deze kan namelijk hoger of lager liggen.

  2. De berekeningen maken de assumptie dat er gemiddeld 4% van de inzet verloren gaat omwille van de winstmarge die bookmakers hanteren in de odds. Afhankelijk van de weddenschap waarop je inzet kan deze lager of hoger zijn.

Andere artikelen
Ondernemingsnummer: BE0696633610
Copyright @ 2021 BetmanBegins. All rights reserved.
cross