Berekenen value promotie

Promoties van bookmakers zijn een goede manier om je bankroll te laten groeien. Toch is het belangrijk om niet blindelings van elke promotie gebruik te maken. Ondanks dat bookmakers iets extra geven, is het niet ongebruikelijk dat het zelfs dan nog steeds oninteressant is voor ons als speler. In dit artikel gaan we dieper in op de promotie van een bepaalde bookmaker.

Wat is de promotie?

De promotie loopt als volgt:

  1. Plaats een 20 euro combi met minstens 3 selecties en odds van minimum 3,00

  2. Krijg een free bet ter waarde van 20 euro als je weddenschap winnend is

Bij de berekeningen of dit een winstgevende promotie is voor ons als speler, moeten we met een aantal zaken rekening houden. Ten eerste heeft de bookmaker het heel slim aangepakt om de promotie enkel te laten gelden op combinatieweddenschappen. De winstmarge van bookmakers ligt hier veel hoger, wat het al minder interessant maakt voor ons. Ten tweede geven ze ons enkel iets extra’s als de weddenschap winnend is. Omdat de odds minstens 3,00 moeten zijn, is de kans niet heel groot dat we de bonus krijgen. Ten slotte keren ze de 20 euro uit als free bet. Aangezien de oorspronkelijke inzet niet wordt terugbetaald bij een free bet, is de verwachte waarde voor ons als speler ook al kleiner.  

De berekeningen

Om te bepalen of deze promotie winstgevend is op lange termijn, moeten we twee zaken met elkaar vergelijken. Enerzijds de gemiddelde winst/verlies dat we zouden hebben door het plaatsen van de weddenschap. Anderzijds de gemiddelde winst door de free bet. Laat ons beginnen met het resultaat van de sportweddenschap.

Omdat we enkel bij winst een free bet krijgen, is het belangrijk dat je weddenschap relatief dicht tegen de minimum odds van 3,00 ligt. Bij lage odds is de kans natuurlijk groter dat je wint, en daarom ook een free bet zal krijgen. Verder is het belangrijk om in te zetten op een wedmarkt waar bookmakers een relatief lage winstmarge op nemen. In dit geval hebben we gekozen voor de over/under wedmarkt, waar de bookmaker een payback van 95,20% op hanteert.

We hebben een combinatieweddenschap samengesteld met odds van 3,57. In deze odds zit echter een winstmarge in verrekend. Om te weten wat de ‘eerlijke’ odds zijn, moet vergeleken worden met de Betfair Exchange of Pinnacle. Doordat er voldoende liquiditeit was voor deze wedstrijden op de Betfair Exchange, hebben we hiervoor gekozen. Op de Exchange had je voor dezelfde weddenschap odds van 3,96 gekregen. Ondanks dat je op de bookmaker waarop de promotie loopt odds van 3,57 krijgt, zal de kans op winst van deze weddenschap rond de 25,22% (1 / 3,96) liggen.

Stel dat we 20 euro inzetten op de bookmaker. De kans is 25,22% dat we 51,46 euro winst hebben en er is 74,78% kans dat we 20 euro verlies maken. Gemiddeld gezien komt dit overeen met een verwacht verlies van 1,97 euro of een winstmarge van -9,87%. Door de weddenschap te plaatsen, gaan we dus gemiddeld 1,97 euro verlies maken. De gemiddelde winst van de promotie moet hoger zijn dan 1,97 euro om de promotie aantrekkelijk te maken voor ons als speler.

Promotiemrgreen2

Er is een kans van 25,22% dat we de weddenschap winnen. Als we winnen, krijgen we een free bet ter waarde van 20 euro. De gemiddelde waarde van onze free bet zal dus 5,04 euro zijn (20 x 25,22%). Maar wat is de waarde van een 5,04 euro free bet? Zoals je in onderstaande grafiek kan zien, is de verwachte winst hoger naarmate je inzet op hogere odds. De reden is dat het percentage dat je niet terugkrijgt bij een free bet kleiner is. Bekijk dit artikel als je hier meer informatie over wil.

Bij deze berekeningen gaan we er van uit dat we de free bet zouden inzetten aan odds van 3,50. In dat geval is de verwachte winst 70% van de absolute waarde. In dit geval zouden we dus gemiddeld 3,53 euro verdienen aan de free bet (5,04 x 70%). Wanneer we dit vegelijken met het verwachte verlies van 1,97 euro door het plaatsen van de weddenschap, zou deze promotie een totale value hebben van 1,56 euro.

Verwachtewinstfreebetsbookmakers

Let op dat we in dit artikel enkele assumpties hebben gemaakt. Wanneer je gebruik wil maken van deze promotie, denk eraan om:

  1. In te zetten aan odds zo dicht mogelijk tegen de 3,00

  2. In te zetten op wedmarkten met een hoge payback

  3. Als je een free bet krijgt, dit in te zetten aan relatief hoge odds

Wanneer je deze regels niet volgt, is er een kans dat deze promotie alsnog verliesgevend zal zijn op lange termijn.

Heb je interesse op alle wedtips van de Betman tippers te ontvangen? Volg dan zeker de Betmanbegins Facebook groep

Andere artikelen
Ondernemingsnummer: BE0696633610
Copyright @ 2021 BetmanBegins. All rights reserved.
cross