Alternatieven bepalen odds

De meeste Europese bookmakers schatten hun odds in met wiskundige algoritmes. Al zijn er ook andere manieren. Zo bestaat er een Europees platform waar spelers zelf sportweddenschappen kunnen aanbieden en daarbij zelf de odds kunnen bepalen.

Verder zijn er ook Aziatische bookmakers. Ook al zijn de Europese bookmakers in de Benelux het meest gebruikelijk, toch is het interessant om een kijkje te nemen bij de Aziatische bookmakers. Omdat ze hun odds op een andere manier dan met algoritmes bepalen, kan dat voor jou als speler nuttige informatie opleveren.

Pinnacle belangrijk bij sportweddenschappen

De Aziatische bookmaker Pinnacle heeft ongetwijfeld de meest nauwkeurige odds. De odds wijzigen immers op basis van de inzetten. Wed iemand op ploeg A? Dan verlagen ze simpelweg de odds op ploeg A en verhogen de odds op ploeg B. Zo worden spelers aangemoedigd in te zetten op ploeg B. Daardoor ontstaat er na verloop van tijd een evenwicht van waarop spelers hebben ingezet en wie de markt dus denkt dat er zal winnen.

Zo beantwoorden de odds van Pinnacle de vraag ‘Wat denkt de markt over de weddenschap?’, terwijl de odds van Europese bookmakers de vraag ‘Wat denkt de bookmaker over de weddenschap’ beantwoorden. Uiteraard zitten de wedpatronen van de spelers ook vervat in de odds van Europese bookmakers, maar dat is wel in mindere mate.

Tip: Plaats nooit een weddenschap zonder de odds vergeleken te hebben met Pinnacle

Betfair Exchange bij sportweddenschappen

Nog een ander principe om odds te bepalen wordt gebruikt door ‘Betfair Exchange’. Op dit Europese platform sluit je een weddenschap af met een andere speler. Als jij op de ‘Betfair Exchange’ een sportweddenschap wint, zal niet Betfair, maar de andere speler jou betalen. Het enige wat Betfair doet, is een commissie nemen op de weddenschap.  

Bij ‘Betfair Exchange’ kan je een weddenschap aanbieden, waarbij je de odds zelf bepaalt. Je denkt bijvoorbeeld dat voetballer Eden Hazard in een wedstrijd niet zal scoren. Daarbij kan je aangeven dat je bereid bent om odds van 3,00 te geven voor ‘Hazard scoort’. Dat wordt ook wel ‘Lay’ genoemd. Je kan zelf bepalen welke inzet je bereid bent te aanvaarden. Als je bijvoorbeeld maximaal 20 euro wil verliezen, kan de speler die jouw weddenschap aangaat maximaal 10 euro inzetten. Als hij de weddenschap wint aan odds van 3,00, krijgt hij 30 euro: 20 euro van jou en 10 euro van zijn eigen inzet.

Je sportweddenschap zal enkel doorgaan als een andere speler deze weddenschap accepteert. Uiteraard kan je op het platform ook op zoek gaan naar weddenschappen aangeboden door anderen. Een weddenschap accepteren wordt ook wel ‘Back’ genoemd.

Net als bij Pinnacle geeft Betfair Exchange ook een beeld van wat de markt van een weddenschap denkt. Dat kan je dus erg nuttige informatie geven. Ook dit is dus een zeer interessante bron om odds mee te vergelijken.

Tip: Plaats nooit een weddenschap zonder de odds vergeleken te hebben met de Betfair Exchange


Andere artikelen
Ondernemingsnummer: BE0696633610
Copyright @ 2021 BetmanBegins. All rights reserved.
cross