5 redenen waarom het beter te wedden op singles

Gedaan met combinatieweddenschappen! Enkelvoudige sportweddenschappen zijn de enige manier om winstgevend te wedden. Een combinatieweddenschap biedt namelijk heel wat nadelen. In dit artikel tonen we je aan waarom je dus beter voor singles kiest. Na het lezen van deze vijf redenen zal je anders denken over het combineren van je sportweddenschappen. Schuif die toto en Unibet lijsten maar aan de kant, het echte werk gaat van start. Vanaf nu zal je jouw wedtips enkel nog als singles spelen.

1.    Winstmarge van bookmakers

De eerste reden is dat bookmakers een winstmarge per sportweddenschap aanrekenen. De winstmarge van een bookmakers ligt gemiddeld ongeveer rond de 5%. Een combinatie van drie wedtips brengt de gemiddelde winstmarge dan al op 15%, een combinatie van vijf wedtips komt op zo’n 25%. Die marges maken het nagenoeg onmogelijk om op lange termijn winstgevend te kunnen zijn.

In de zoektocht naar een sportweddenschap met value probeer je een wedtip te vinden die boven de odds van andere bookmakers ligt, exclusief hun winstmarge. Om de precieze winstmarge te bepalen van een sportweddenschap, kan je de dutching calculator gebruiken. Zo weet je precies hoeveel de winstmarge van een bepaalde sportweddenschap bij een bookmaker bedraagt.

2.    Odds vergelijken

Een tweede reden om combi’s links te laten liggen, is dat jouw voordeel om odds te kunnen vergelijken wegvalt. Een account bij verschillende bookmakers hebben, is een must om op lange termijn winstgevend te wedden op sport. Zo kan je namelijk steeds aan de meest voordelige odds spelen die op de markt beschikbaar zijn.

Iedere bookmaker heeft een ander beeld over de uitkomst van een sportweddenschap. Dit kan van uiteenlopende odds, tot kleinere verschillen gaan. Maar hoe klein het verschil ook kan lijken tussen bijvoorbeeld odds van 1.90 en 2.00, het kan een enorme impact hebben op jouw rendement.

Door wedtips te combineren, neem je jezelf dit voordeel tegenover de bookmakers af. De kans is groot dat niet elke sportweddenschap uit je combi de hoogste odds heeft bij dezelfde bookmaker. Omdat een combi wordt geplaatst bij één bookmaker, wordt je verplicht om niet elke weddenschap aan de hoogste odds te plaatsen. In onderstaande video leggen Betman en Marie je haarfijn het belang van odds vergelijken uit:

3.    Tijdstip van inzetten

Door je wedtips te combineren, plaats je iedere selectie op hetzelfde moment in één ‘lijst’. Hierdoor schrap je één van de voordelen van singles, namelijk het tijdstip van inzetten. Je kan het rendement van je sportweddenschappen verhogen door deze op de juiste moment te plaatse. Enerzijds is het voor sommige sportweddenschappen interessanter om zo vroeg mogelijk te plaatsen. Over dat soort wedtips kan je meer lezen in ‘Bookmakers verslaan via early odds’. Bij dit soort sportweddenschappen wil je zo snel mogelijk plaatsen, aangezien je verwacht dat de odds zullen dalen. Een voorbeeld kan zijn wanneer er net nieuws komt dat er cruciale spelers onbeschikbaar of geblesseerd zijn.

Anderzijds kan het ook net heel verstandig zijn om te wachten voor je een sportweddenschap plaatst. Wanneer er bijvoorbeeld onzekerheid is rond de opstelling van een bepaalde ploeg, kan het interessant zijn om te wachten tot die wordt gepubliceerd. Zo’n uur voor de aftrap kan je dan inzetten op jouw wedtip. Een combinatieweddenschap plaats je op één moment en je verliest dus deze vrijheid.

4.    Bookmakers belonen je

Hoe positief dit ook kan klinken, wees er maar zeker van dat het niet altijd zo is. Het doel van bookmakers is om winst te maken. Hiervoor willen ze een zo hoog mogelijke winstmarge behalen. Omdat bookmakers zeer hoge winstmarges hebben op combinatieweddenschappen, zullen ze spelers motiveren om hierop in te zetten. Of dacht je dat het toeval was dat vele bonussen (bv profit boost) enkel beschikbaar is voor combi’s?

Door de hoge winstmarges kunnen ze zich het permitteren om je bonussen te geven. Per 100 euro inzet op een vijfvoudige combinatie, zal de bookmaker namelijk gemiddeld 25 euro winst maken. Hier vind je de 25% winstmarge in terug, namelijk 5 selecties met elk 5% marge. Wanneer jij dus een promotie van +10% krijgt op een combi van vijf selecties, zal dit vaak nog steeds verliesgevend zijn.

5.    Bookmakers limiteren minder snel

Ook deze reden klinkt in eerste instantie positief, maar hier vinden we hetzelfde verhaal als bij de vierde reden. Bookmakers zullen je minder snel limiteren, omdat jouw wedgedrag verliesgevend is voor jezelf. Met andere woorden brengt jouw wedgedrag voor hen dus winst op. Geen enkel bedrijf zal hun inkomstenbron afsluiten, en datzelfde geldt dus ook voor bookmakers.

Bookmakers zullen enkel spelers limiteren die sportweddenschappen plaatsen die op lange termijn winstgevend zijn. Het feit dat spelers die combinatieweddenschappen plaatsen niet of minder snel gelimiteerd worden, zegt dus genoeg over het rendement op dit soort sportweddenschappen. Over het limiteren van spelers vind je meer in het artikel “Limiteren spelers bij sportweddenschappen

Zijn Combi’s nooit interessant?

In 99,99% van de gevallen zijn combinatieweddenschappen niet aangeraden. Voor die 0,01% waar het wel kan, zijn er twee mogelijkheden:

Eerst hebben we bonussen en promoties waar het plaatsen van combinatieweddenschappen wél interessant kan zijn. Wanneer de gemiddelde waarde van de bonus hoger ligt dan het gemiddeld verlies dat je zal lijden door het plaatsen van de combi, dan is het interessant om de combi te plaatsen. In vele gevallen zal het gemiddelde verlies met de bonus nog steeds groter zijn dan de gemiddelde waarde van de bonus.

Een tweede moment dat het interessant kan zijn om een combi te plaatsen, is bij correlatie. Wanneer sportweddenschap A een direct verband heeft met sportweddenschap B, kan het plaatsen van beide sportweddenschappen als combi interessant zijn. Let op: we praten hier niet over bet builders. Bij bet builders zal de correlatie reeds verwerkt zijn in de odds. Een voorbeeld van correlatie is: Des te meer kilometers je loopt, zal je meer caloriën verbranden.

Combiwedtips

Voor een goed voorbeeld van een combinatieweddenschap  waar sprake was van correlatie, moeten we enkele jaren terug. Bij Formule 1 is de kwaliteit van de wagen en motor heel belangrijk. Een bookmaker had twee heads-ups waar de coureurs van dezelfde wagens tegen coureurs van een andere wagen stonden. Stel dat coureur één van team A het beter doet dan coureur één van team B. Het is een signaal dat de wagen van team A sterker is. Daardoor is de kans groter dat coureur twee van team A het ook beter zal doen dan coureur twee van team B. Dit was een duidelijke correlatie wat de wedtip interessant maakte.

Andere artikelen
Ondernemingsnummer: BE0696633610
Copyright @ 2021 BetmanBegins. All rights reserved.
cross